Sposób przygotowania

Masa kokosowa

- kostka margaryny

- pół szklanki cukru pudru (można mniej , wiórki dają słodkość )

- 150 - 200 g wiórek kokosowych ( 2 opakowania)
- sok z cytryny

Składniki utrzeć wstawić do lodówki .


Masa czekoladowa :

- Pol szklanki cukru

- pól szklanki wody

- 3 łyżki kakao

- 3 paczki kruchych ciasteczek ( lub blacha kruchego placka własnego wypieku )

- cukier wanilinowy , można dodać 2 łyżki alkoholu ( w wersji dla dorosłych )

Ciasteczka skruszyć .

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto .
Rozwałkować na pergaminie cienki ( ok .pół cm ) kwadratowy placek .
Na nim rozsmarować masę kokosową .
Zwijać jak roladę . Schłodzić w lodówce .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rolady są super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    naprawdę super dziś robię znów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !