Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada

Masa kokosowa

- kostka margaryny

- pół szklanki cukru pudru (można mniej , wiórki dają słodkość )

- 150 - 200 g wiórek kokosowych ( 2 opakowania)
- sok z cytryny

Składniki utrzeć wstawić do lodówki .


Masa czekoladowa :

- Pol szklanki cukru

- pól szklanki wody

- 3 łyżki kakao

- 3 paczki kruchych ciasteczek ( lub blacha kruchego placka własnego wypieku )

- cukier wanilinowy , można dodać 2 łyżki alkoholu ( w wersji dla dorosłych )

Ciasteczka skruszyć .

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto .
Rozwałkować na pergaminie cienki ( ok .pół cm ) kwadratowy placek .
Na nim rozsmarować masę kokosową .
Zwijać jak roladę . Schłodzić w lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 27.09.2011 13:01
naprawdę super dziś robię znów
jasiek 20.07.2011 09:20
rolady są super
Adamorek 19.04.2011 14:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak