Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka egzotyczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
sól i pieprz
koperek 1 pęczek
pomarańcze 2 szt.
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka egzotyczna

pestki słonecznika lub dyni uprażyć na suchej patelni.Kapustę poszatkować umyć,lekko osolić i odstawić na 15min.aby puściła sok,koperek posiekać,pomarańcze przekroić na pół wydrążyć miąższ i pokroić go na kawałki,jak kapusta zmięknie i puści sok dodać posiekany koperek i miąższ z pomarańczy,skropić sałatkę oliwą z oliwek dodać sok z cytryny i doprawić do smaku pieprzem i solą jeśli trzeba wymieszać i nakładać porcje sałatki do wydrążonych pomarańczy,po wierzchu posypać uprażonymi ziarnami słonecznika lub dyni ewentualnie sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.10.2012 08:17
bardzo smaczna jest taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak