Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 25 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majeranek 2 łyżki
ziemniaki 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 1|2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Boczek opłukać zalać 1,5 litra wody i ugotować do miękkości. Wyciągnąć boczek. Będzie na kanapki. Fasolę wypłukać, zalać gorącą wodą. Gdy napęcznieje włożyć do garnka zalać wywarem z boczku wędzonego. Marchewkę, pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Obrać cebulę dodać do zupy. Gotować do miękkości fasoli. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę. Dodać do zupy na 20 minut przed końcem gotowania. Dodać majeranek. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 02.07.2012 16:11
mniam
marzenciak1985 02.07.2012 16:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak