Sposób przygotowania

- 2 łyżki dżemu

- 3 łyżki zmielonych płatków owsianych

- 2 łyżki czubate kakao

- 1 łyżka zmielonego słonecznika

- 4 łyżki cukru

- 1,5 szklanki mąki

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- pół szklanki oleju

- pół szklanki wody

- cukier wanilinowy , szczypta cynamonu

Składniki połączyć , wlać do średniej tortownicy ,upiec .

Po wystudzeniu przekroić na dwa placki . przełożyć masą .

Masa

- pół litra mleka sojowego

- pół szklanki kaszy manny

- pół szklanki cukru pudru

- ok. 200dag margaryny

- sok z połówki cytryny

Ugotować kaszę na gęsto , wystudzić . Margarynę utrzeć z cukrem dodając po łyżce
wystudzonej kaszy i sok z cytryny , na jednolitą masę .Połowę masy położyć na placek ,
przykryć drugim ,znów masę . Na masę położyć kruche ciasteczka przycisnąć , polać polewą .
Można posypać płatkami migdałowymi .

Polewa

- 2 łyżki mleka

- 3 łyżki cukru

- 2 czubate łyżki margaryny

- 2 łyżki kakao

Składniki zagotować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !