Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na małe kawałki / np udko na 3 części/ i posolić.Przyrządzić ciasto naleśnikowe z podanych składników /mleko , woda, mąka , jajo, sól/, mieszając energicznie trzepaczka rózgową. Ewentualnie dolać odrobinę wody lub dosypać mąki.
Rozgrzać olej , zanurzać kawałki kurczaka w cieście i smażyć na złoty kolor.Obsmażonego kurczaka odkładać na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia. Następnie przykryć naczynie folią aluminiową i włożyć na 15-20 minut do piekarnika /temp ok. 150 stopni/. Sprawdzać czy kawałki miękkie / zależy to od wielkości kawałków. Podawać z całymi ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i mizerią.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !