Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek. Mięso włożyć do miski, dodać 3 łyżki bułki tartej, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir, przyprawę do mięsa mielonego. Wyrobić mięso na gładką masę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podzielić na 4 części. Uformować prostokąty długości parówek, położyć parówki i zawinąć w mięso. Panierować w bułce tartej. Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Koperek, szczypiorek posiekać. Pomidory pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Liście sałaty umyć, osuszyć. Rozłożyć sałatkę na talerzach na liściach sałaty, dodać porzeczki, posypać szczypiorkiem. Ziemniaczki posypać siekanym koperkiem. Danie gotowe, bardzo smaczne.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !