Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce pieczarkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 50 dag
jajko 1 sztuka
imbir 1/2 łyżeczki
sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
olej 130 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. zmielonych
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce pieczarkowe

Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, posiekać drobniutko. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, dodać posiekaną cebulę, chwilę smażyć do zeszklenia. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania wody z pieczarek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę namoczyć w wodzie. Następnie dobrze odcisnąć. Mięso umyć pod bieżącą wodą. Pokroić na kawałki, zmielić. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę odciśniętą. Wyrobić masę mięsną. Następnie doprawić do smaku jałowcem mielonym, imbirem, sosem sojowym. Jeszcze raz dokładnie wyrobić masę mięsną. Z mięsa formujemy prostokąty, nakładamy farsz pieczarkowy, zwijamy mięso. Następnie panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Można podać z młodymi ziemniaczkami lub ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.04.2017 12:44
smaczne zawijańce
Klausia 08.03.2014 09:17
wyglądają na naprawdę smaczne :)
Michaś 01.07.2012 18:51
pycha
anja3107 01.07.2012 18:21
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak