Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z przeczkami czerwonymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
margaryna 15 dag
kakao 2-3 łyżki
jajko 2 jajka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 140 ml
cukier waniliowy 1 sztuka
czerwone porzeczki 1 szklanka
rum 4 łyżki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z przeczkami czerwonymi

Porzeczki przebrać, umyć, osuszyć. Miękką margarynę miksujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dalej miksujemy. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Mleko wymieszać dokładnie z kakao. Wlewać powoli miksując cały czas na najwolniejszych obrotach na przemian z mąką przesiana z proszkiem do pieczenia. Ciasto nakładamy do foremek posmarowanych tłuszczem lub papierowych, posypujemy porzeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego 180 stopni. Piec 20-25 minut. Sprawdzić wykałaczką wbijając w babeczkę czy ciasto się nie przykleja do patyczka. Jeśli się nie przykleja, upieczone i wyciągamy babeczki. Jeśli się ciasto przykleja pozostawić jeszcze na 5- 10 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak