Sposób przygotowania

Porzeczki przebrać, umyć, osuszyć. Miękką margarynę miksujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dalej miksujemy. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Mleko wymieszać dokładnie z kakao. Wlewać powoli miksując cały czas na najwolniejszych obrotach na przemian z mąką przesiana z proszkiem do pieczenia. Ciasto nakładamy do foremek posmarowanych tłuszczem lub papierowych, posypujemy porzeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego 180 stopni. Piec 20-25 minut. Sprawdzić wykałaczką wbijając w babeczkę czy ciasto się nie przykleja do patyczka. Jeśli się nie przykleja, upieczone i wyciągamy babeczki. Jeśli się ciasto przykleja pozostawić jeszcze na 5- 10 minut .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !