Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęco-wieprzowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 20 dag
szynka wieprzowa bez kości 30 dag
jajko 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
papryka czerwona 1/4 sztuki
AIGAION OUZO 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
sos chili 1 z limonką
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyzek
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęco-wieprzowe

Szczypiorek posiekać drobno. Paprykę również posiekać drobniutko. Cielęcinę, mięso wieprzowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Zmielić w maszynce do mięsa. Mięso włożyć do miski. Dodać jajko, jedną łyżkę tartej bułki, posiekany szczypiorek oraz paprykę. Wlać AIGAION OUZO, sos chili z limonką i kolendrą. Dodać czosnek mielony. Mięso dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć kotlety z obu stron. Kotlety te mają niepowtarzalny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 01.07.2012 17:38
pyszne
Anulka75
Anulka75 01.07.2012 17:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak