Sposób przygotowania

Szczypiorek posiekać drobno. Paprykę również posiekać drobniutko. Cielęcinę, mięso wieprzowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Zmielić w maszynce do mięsa. Mięso włożyć do miski. Dodać jajko, jedną łyżkę tartej bułki, posiekany szczypiorek oraz paprykę. Wlać AIGAION OUZO, sos chili z limonką i kolendrą. Dodać czosnek mielony. Mięso dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć kotlety z obu stron. Kotlety te mają niepowtarzalny smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !