Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać i umyć. Porcję rosołową umyć, pokroić na cztery części. Włożyć do garnka zalać 1,5 litra zimnej wody. Dodać obraną marchewkę, pietruszkę oraz cebulę. Posolić do smaku. Gotować na wolnym ogniu ok, 1 godziny. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać. Rosół przecedzić. Wlać do garnka, dodać pokrojoną rzodkiewkę w plasterki. Gotować ok 10 minut. Zupę doprawić do smaku sosem sojowym oraz pieprzem białym. Rozlać na talerze, posypać siekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    oooo ciekawe;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Lekka zupa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszna musi być taka zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !