Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
porcja rosołowa z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
sos sojowy jasny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzodkiewki

Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać i umyć. Porcję rosołową umyć, pokroić na cztery części. Włożyć do garnka zalać 1,5 litra zimnej wody. Dodać obraną marchewkę, pietruszkę oraz cebulę. Posolić do smaku. Gotować na wolnym ogniu ok, 1 godziny. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać. Rosół przecedzić. Wlać do garnka, dodać pokrojoną rzodkiewkę w plasterki. Gotować ok 10 minut. Zupę doprawić do smaku sosem sojowym oraz pieprzem białym. Rozlać na talerze, posypać siekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.09.2013 00:04
pyszna musi być taka zupka
krysia50 06.05.2013 16:38
Lekka zupa.
Betka 25.08.2012 10:37
oooo ciekawe;)
EWI 01.07.2012 17:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak