Sposób przygotowania

Tuszkę perliczki umyć, przekroić na dwa lub cztery kawałki. Włożyć do garnka, zalać 1,2 litra zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować, żeby tylko rosół mrugał. Obrać marchewkę, pietruszkę oraz selera. Umyć włożyć do rosołu. Cebulę obrać opiec i włożyć do rosołu. Gotować do miękkości perliczki. Perliczka gotuję się długo, dłużej niż kurczak ale rosołek jest chudy, smaczny dietetyczny. Na 15 minut przed końcem gotowania rosół posolić do smaku, dodać umyty lubczyk. Makaron ugotować al dente. Rosół doprawić do smaku pieprzem. Podawać z makaronem. Mięso z perliczki obrać z kości i można wykorzystać np do potrawki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !