Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 główka
ogórek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
szynka 20 gram
majonez tradycyjny 5 łyżek
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
ketchup 3 łyżki
ser gouda 20 gram
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka warstwowa

Wszystkie podane składniki tworzą kolejne warstwy (zaczynając od dna miski: porwana sałata lodowa, pokrojony w grubsze plasterki ogórek, pokrojona w kostkę cebula, pokrojone w plastry pomidory, kukurydza, starta na tarce o małych oczkach szynka, starty na tarce o małych oczkach ser, jajka pokrojone w ósemki, sos). Należy je równomiernie rozłożyć. Proporcje należy dostosować do wielkości miski - moje są na większą. Z majonezu, ketchupu i musztardy tworzymy gładki sos. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.07.2012 16:55
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak