Sposób przygotowania

Masło połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodać jajko, żółtko i śmietanę wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.
Budynie ugotować na mleku (jeśli są bez cukru dodać 4-5 łyżek cukru) i nieco ostudzić.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno tortownicy. Posypać odrobiną bułki tartej. Następnie wyłożyć jabłka ze słoika i posypać cynamonem. Wyłożyć masę budyniową. Pozostałe ciasto rozwałkować i nałożyć na masę.
Piec 60 minut w temp/ 180 stopni.
przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda pięknie! super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    wygląda na taki prawdziwie domowy-bez konserwantów-to widac:) pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    pyszny :0
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Lubię takie ciasta !
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł z budyniem, mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne ,smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !