Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki z pomidorową salsą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 1 duże
mąka pszenna 1 szklanka
rukola 5 dag
oliwa 1 łyżka
ser pleśniowy 5 dag
mix sałat 1 opakowanie
kasza jęczmienna 1 szklanka ugotowana
salsa pomidorowa
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z pomidorową salsą

Kroki postępowania

1
Do mleka dodajemy jajko, mąkę pszenną i oliwę z oliwek, mieszamy. Następnie dodajemy oczyszczoną rukolę i miksujemy dokładnie blenderem. Odstawiamy na około 30 minut, w razie potrzeby dodajemy nieco mąki pszennej (ale nie za dużo, bo ciasto powinno być odrobinę rzadsze niż na tradycyjne naleśniki). Smażymy z obu stron na rumiano, na niewielkiej patelni.
Krok 1 - Zielone naleśniki z pomidorową salsą foto
2
Salsę pomidorową przygotowujemy np. wg tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/234397/pomidorowa-salsa.html. Na naleśniki nakładamy równomiernie warstwę kaszy jęczmiennej, pomidorowej salsy i mieszanki sałat, a także kilka paseczków czerwonej papryki.
Krok 2 - Zielone naleśniki z pomidorową salsą foto
3
Zwijamy luźne naleśniki, które przybieramy salsą, pokrojoną w drobną kostkę papryką i plasterkami sera pleśniowego.
Krok 3 - Zielone naleśniki z pomidorową salsą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 19.08.2012 16:38
ciekawe ciekawe:)
Mysiunia 16.08.2012 17:15
wyglądają bajkowo :)
Sroczka 01.07.2012 18:21
Mama wielką ochotę na jednego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak