Sposób przygotowania

Podane składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce ok. 30 minut.
2-3 jabłka obrać i pokroić w plasterki.
Kremówkę, cukier i jajka połączyć ze sobą mikserem. jabłka obrać i pokroić w plasterki.
Ciastem wylepić formę do tarty pamiętając o brzegach. Następnie wyłożyć jabłka, posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Następnie ciasto wyjąć i wylać polewę. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok. 30 minut. 5 minut przed końcem ciasto posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealna jest :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !