Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frrittata ziołowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tymianek 4 gałązki
pieczarki 2-3
wędzony boczek 10 dag
jajko 6
parmezan starty 10 dag
oliwa 3 łyżki
pomidor 1
szczypiorek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: frrittata ziołowa z boczkiem

Szczypiorek i tymianek posiekaj. Pomidor sparz, obierz, usuń pestki, miąższ pokrój. Pieczarki potnij w plasterki, paprykę w paski, boczek w kostkę. Jajka roztrzep z solą, pieprzem, szczypiorem, tymiankiem i parmezanem. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć boczek, podsmaż. Dodaj pomidory, pieczarki i paprykę. Smaż, mieszając, aż wyparuje sok. Zalej jajkami, przykryj i smaż 5 min. Odwróć i smaż 3 min. Podawaj z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.07.2012 07:15
apetyczny przepis !
joanna77 03.07.2012 20:28
smaczne
Rafał10 03.07.2012 09:54
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak