Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jajkiem i szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ok.250 g
jajko 6-8 sztuk
masło
szpinak mrożony 150 g
cebula 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jajkiem i szpinakiem

Makaron gotujemy. Cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę smażymy na oliwie wraz z czosnkiem. Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy nadmiar wody dodajemy go na patelni i chwilkę smażymy wraz z cebulką. Doprawiamy do smaku.
1-2 łyżki masła roztapiamy na patelni dodajemy jajka i makaron. Całość dokładnie mieszamy i smażymy do momentu całkowitego ścięcia się białka.
Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem szpinakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 10.08.2012 23:34
wspaniałe
mariusz14 24.07.2012 20:23
jadłem ale z ziemniakami
Kikiriki 01.07.2012 22:29
uwielbiam
treonina 01.07.2012 16:56
ciekawe połączenie
magdalea 01.07.2012 16:14
pycha, lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak