Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
boczek wędzony 30 dag
grzyby suszone 100 g
ziele angielskie 7 kulek
kminek 1 łyżka
żeberka wieprzowe 0,5 kg
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na żeberkach

Kapustę umyć i drobno pokroić. Zalać wodą. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie. Wkroić boczek. Dorzucić żeberka i dobrze wypłukane grzyby. Dodać pokrojoną w pióra cebulę. Odrobinę posolić. Wszystko razem gotować aż do miękkości kapusty.
Na koniec uprażyć mąkę, dodać smalec i zrobić ciemną zasmażkę. Rozprowadzić zimną wodą i wlać do zupy. Doprawić do smaku i pogotować razem jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.07.2012 19:03
pyszna!
treonina 01.07.2012 16:56
super!
magdalea 01.07.2012 16:14
pyszny
Katarzyna87 01.07.2012 15:17
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak