Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 g
cebula 1-2 sztuki
czosnek 4-5 ząbków
wino białe wytrawne 100 ml
ser pleśniowy 300 g
kremówka 1/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa 4-5 łyżek
łosoś 100-200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na szpinaku

Na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dolewamy wino, dodajemy ser pleśniowy(ja połączyłam serek pleśniowy Lazur i serek topiony) i kremówkę. Gotujemy kilka minut. Dodajemy szpinak, gotujemy a nas końcu doprawiamy do smaku.
Łososia przyprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Na talerzu układamy szpinak a na nim łososia lub obok siebie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 30.11.2016 14:22
Oba składniki doskonale połączone i na pewno smaczne danie.
caralajna 29.01.2014 18:38
smaczne połączenie skłądników
IlonaAlbertos 01.01.2014 21:29
Smakowity.
RenataZ-et 23.10.2013 22:52
wygląda rewelacyjnie - i pewnie tak samo smakuje!
pacpaw 29.09.2012 17:20
wiosenne posłanie
mariusz14 24.07.2012 20:23
chętnie bym spróbował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak