Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze świeżą kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3/4 kg.
pomidory 1/2 kg.
cebula 2 szt.
sól szczypta
masło i mąka po 2 łyżki
kapusta 1 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze świeżą kapustą

kapustę oczyścić drobno poszatkować i opłukać,pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i pokroić w kostkę,cebule drobno posiekać.W naczyniu rozgrzać olej zeszklić cebule,dodać poszatkowaną kapustę oprószyć solą i pieprzem dokładnie wymieszać przykryć i dusić aż kapusta zmniejszy swą objętość,dodać pokrojone pomidory wymieszać i chwilę gotować ok.5min.jeśli trzeba to zagęścić zasmażką z masła i mąki wymieszać i odstawić.Mięso umyć pokroić na plastry lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem obtaczać w mące a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Podawać z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak