Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
filety rybne 450 g
kapary 1 łyżka
szczypiorek z dymki z 4 szt
sok z cytryny do smaku
sos tabasco do smaku
jajko 1 szt
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z rybą

Ziemniaki obrać, gotować 15 min, zetrzeć na grubej tarce. Dodać umytą i pokrojoną na kawałki rybę oraz drobno posiekany szczypior, kapary i jajko. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem tabasco. Z masy rybno warzywnej formować za pomocą metalowej foremki placki. Kłaść je na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:06
nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak