Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ziemniaczany po szwajcarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
sól do smaku
masło 4 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach g

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ziemniaczany po szwajcarsku

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać obraną i startą na tarce cebulę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać połowę tłuszczu. Rozsmarować na niej masę z ziemniaków. Usmażyć go na rumiano z jednej strony. Delikatnie odwrócić i dodać pozostały tłuszcz. Usmażyć z drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2013 19:06
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak