Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 2/3 szkl.
olej 2/3 szkl.
mąka 2 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
sól szczypta
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i galaretka

galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wrzątku wymieszać aż się rozpuści i odstawić.Brzoskwinie osączyć na sicie i także odstawić,pozostałe składniki ciasta wsypać do naczynia i dokładnie zmiksować tak aby powstała gładka jednolita masa,gotową masę wylac do natłuszczonej tortownicy i upiec w temp.180st.ok.40min.wystudzić i układać osączone brzoskwinie.Całość zalać tężejącą galaretką i wstawić do schłodzenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.02.2014 18:25
Dla mnie super
Ania67 22.08.2013 20:48
apetyczne ciasto- narobiłaś mi smaka
caralajna 26.01.2013 07:38
zapowiada się wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak