Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek a następnie utrzeć je z cukrem, cukrem waniliowym i 2 łyżkami gorącej wody do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. I połączyć ją z masą jajeczną a następnie dodać przesianą mąkę i zapach.
Piec 20-25 minut w temp. 200 stopni (w tortownicy)
Biszkopt przekroić na 3 części.

600 g kremówki ubić. Dodać likier i dwie łyżki cukru. Połowę śmietany wyłożyć na spód biszkoptu. Przykryć drugą częścią ciasta i wyłożyć pozostałą kremówkę. Docisnąć trzecią częścią.
Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody. 400 ml kremówki ubić i dodać kawę a następnie cukier puder. Tak przygotowaną masę wyłożyć na wierzchu ciasta.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały ten torcik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kawa i likier jajeczny, to świetne połączenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    rewelacyjne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !