Sposób przygotowania

margarynę rozpuścić,czekoladę pokroić w drobną kosteczkę.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno,następnie ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym miksować całość przez 1 min.dodać przestudzoną margarynę,mąkę,proszek do pieczenia i ponownie miksować przez 4min.dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Wsypać kakao i pokrojoną czekoladę jeszcze raz wymieszać i wylać do natłuszczonej formy o wymiarach 10x25cm.Upiec w temp.200st.ok.50min,po wystudzeniu udekorować polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    piekłam to ciasto w formie z kominkiem ale czas pieczenia jest taki sam tylko piekłam w odrobinie mniejszej temp.180st.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !