Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z rybą wędzoną i z selerem naciowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż dziki 20 dag
seler naciowy 4 łodygi
bulion warzywny 3 szklanki
makrela wędzona 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z rybą wędzoną i z selerem naciowym

Cebulę siekamy, podduszamy na maśle,dodajemy ryż. Smażymy 5 minut. Dodajemy bulion, przyprawiamy. Gotujemy na niewielkim ogniu około 25 minut. Rybę oczyszczamy, kroimy na kawałeczki i razem z drobno posiekanym selerem dodajemy do ryżu. Mieszamy i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak