Sposób przygotowania

Biszkopt:
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.Żółtka starannie oddzielamy od białek. Białka ubijamy mikserem na najwyższych obrotach. Piana musi być tak sztywna, by nie wypadała z odwróconego do góry dnem garnka (to możliwe, wystarczy poubijac chwilę dłużej niż zwykle!). Potem, wciąż ubijając dosypujemy po trochu cukier. Po wsypaniu cukru dorzucamy żółtka, cały czas ubijając. Na koniec powoli wsypujemy mąkę, ubijając na niższych obrotach, żeby mąka nie wyfrunęła. Zaraz po wmieszaniu ostatniej porcji maki wylewamy ciasto do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Biszkopt pieczemy ok. 30-40 minut.


Zrobić krem, przełożyć tort, polać polewą i ozdowić różyczkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    ładnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !