Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pieczona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 3 szt
olej 0,5 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pieczona

Karkówkę wkładamy do miski zalewamy olejem. Następnie dodajemy posiekany czosnek. Przyprawiamy ja przyprawami i nacieramy z całej siły powstałą w taki sposób zalewą. Wkładamy do lodówki na parę godzin- ja często zostawiam ją w tej zalewie na noc. Co jakiś czas nacierając.
Wyjmujemy karkówkę i wsadzamy do woreczka. Pieczemy ok 1 godziny w temp 200 stopni. Co jakiś czas potrząsamy woreczkiem i przerzucamy karkówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 15.08.2012 20:19
pychotka
Piotr-21 01.07.2012 12:25
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak