Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa jajecznica na boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dkg
jajko 6 szt
oliwa dowolna ilość
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
szczypiorek dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa jajecznica na boczku

Boczek pokroić w kostkę . Na ciepłą patelnię wlać kilka kropel oliwy. Wrzucić boczek i smażyć, aż wytopi się tłuszcz. Następnie wbić jaja i szybko wymieszać. Dodać przprawy (sól, pieprz, wegetę) i wymieszać. Na końcu jajecznicę posypać świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Gotową jajecznicę wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.02.2014 09:30
bardzo dobra
kala9287 11.02.2013 12:38
smakowita
caralajna 23.09.2012 07:16
lubię taką
smakowita 07.09.2012 20:51
super !
Ada-Gaba 22.08.2012 07:01
pyszne sniadanie
Andysz 16.08.2012 23:39
lubię;)
RenataZ-et 01.07.2012 23:39
uwielbiam
olkaaa 01.07.2012 21:38
bardzo fajna
kate.500 01.07.2012 12:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak