Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Następnie wrzucamy je do osolonej wody. Podgotowujemy- nie tak żeby były miękkie. Oblewam wodę. Na blaszkę układamy ziemniaki, posypujemy je przyprawą do ziemniaków i ostrą papryczką. Następnie pieczemy na średnim ogniu ok 20-35 minut. Jeżeli są za mało chrupiące możemy je dalej podpiekać. Smacznego!! Są pysznym dodatkiem do pieczonej karkówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    elka4621

    uwielbiam pieczone ziemniaki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, chyba zrobię dziś na obiadek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie przypieczone...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !