Sposób przygotowania

Obieramy 1 cebulę i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do miski z mięsem. Wrzucamy bułkę tartą i zagniatamy. Wbijamy jajka, przyprawiamy pieprzem, solą, papryką ostrą- można dodać przyprawy do mięsa mielonego. Robimy z tego kulki. Marchewkę pokrojoną bardzo drobno lub potarkowaną na małych oczkach wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. Do gotującej się wody wrzucamy pulpety i gotujemy jeszcze 15 minut. W patelni smażymy cebulę i dodajemy tak obrane wcześniej ze skórki i pokrojone pomidory. Następnie wrzucamy to do garnka. W osobnym naczyniu mieszamy śmietaną, z łyżkę mąki- jeżeli kto lubi gęsty sos-koncentrat pomidorowy. Wlewamy sos do garnka zdjętego wcześniej z palnika. Dalej kładziemy garnek na gaz i czekamy do zagotowania- mieszając. Dodajemy liście bazylii. Smacznego!! Podawaj z makaronem lub ziemniakami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam świetne pulpeciki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobry obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !