Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na trzy części. Każdą część przekrawamy w poprzek. Skrapiamy oliwą.
Pomidory obieramy ze skórki,kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku oliwą(może być ta,którą zalane są suszone pomidory), bazylią, solą i pieprzem. Dodajemy kapary i pokrojone suszone pomidory. Mieszamy.
Na każdy kawałek bagietki nakładamy farsz pomidorowy. Posypujemy pokruszonym serem pleśniowym.
Wkładamy na chwilę do piekarnika, pod grill, aż ser się rozpuści, a bagietka zrobi chrupka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam grzanki z suszonymi pomidorkami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam grzanki, więc wypróbuje je jutro
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    wyszło wyśmienite, polecam. Za pierwszym razem użyłem sera z białą pleśnią, za drugim - z niebieską. Oba rodzaje sprawdziły się dobrze, ze wskazaniem na ten drugi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !