Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
sałata 1 1/2 sztuka
parmezan starty 3 łyżki
śmietana 130 ml
masło 1/2 kostka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna zapiekanka

Liście sałaty oczyszczamy, gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Następnie liście dusimy na maśle (do całkowitego odparowania wody). Studzimy. Dodajemy do niej 3 łyżki śmietany. Sałatępzrekłądamy do naczynia żaroodpornego, wbijamy na nią jajka. Doprawiamy. Jajka zalewamy pozostałą śmietaną, wierzch posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 03.08.2012 23:26
mniam...
caffee_tea 03.08.2012 23:26
mniam...
Sylwia56
Sylwia56 29.07.2012 23:05
smaczna
Rafał10 01.07.2012 10:56
palce lizać :)
ewka1978 01.07.2012 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak