Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-miętowe muffiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 280 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 80 gram
jajko 2 sztuki
mleko 250 ml
olej roślinny 6 łyżek
sól 1 szczypta
czekoladki miętowe 12 sztuk
olej 2 (miętowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-miętowe muffiny

Mokre składniki (jajka, mleko, olej) dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Suche (mąka, cukier, sól, proszek do pieczenia) łączymy w oddzielnej misce. Wszystkie składniki - suche i mokre - mieszamy razem. Następnie dodajemy składniki czekoladowo-miętowe (czekoladki kruszymy na kawałki). Przelewamy do foremek, a następnie wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut, do suchego patyczka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 08.01.2013 22:33
uwielbiam muffinki, ale takich jeszcze nie probowalam. ciekawe polaczenie :)
monika1968 01.07.2012 12:17
Ciekawe
parysek10 01.07.2012 11:20
ciekawe zestawienie smaków
ziutula
ziutula 01.07.2012 11:08
smaczne połączenie składników,
Rafał10 01.07.2012 10:59
mniam uwielbiam :) aż mi ślinka cieknie !
elka4621 01.07.2012 10:41
świetne
ewka1978 01.07.2012 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak