Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki bounty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100ml śmietanki kremówki
70gr cukru pudru
70gr masła
200-250 g mlecznej czekolady
wiórki kokosowe 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki bounty

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło i poczekać aż masło się rozpuści. Zdjąć z ognia, wlać na wiórki. Dodać aromat i wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Muszą być ścisłe i musisz mieć mokre ręce. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić godzine. Rozpuścić czekoladępozanurzać kulki ułożyć na papier i do lodówki na całą noc. Pół godziny przed jedzeniem wyjąć z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 13.02.2011 14:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak