Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki piniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 200 g
migdały 400 g zmielone
skórka cytrynowa 1 łyżka starta
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt
orzeszki pini (prażone) 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki piniowe

Jajka ubić z cukrem na sztywną, puszystą masę. Dodać migdały, skórkę cytrynową, oraz cynamon, wyrobić na jednolitą masę. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Dwie blachy wyłożyć pergaminem. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Najpierw obtoczyć w rozmąconym żółtku, a następnie w orzeszkach pinii. Przygotowane ciastka układać na blachach. Każdą porcję piec 10-12 min. Wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak