Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po huzarsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
jabłko 1 sztuk
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po huzarsku

Rybka pomimo jabłka przypomina mi smak ryby po grecku, składniku pięknie się równoważą smakowo.

- 4 filety mintaja
- przyprawa do ryb (lub sól i pieprz)
- koncentrat pomidorowy
- świeży czosnek
- jabłko

Weź folię aluminiową lub papier do pieczenia i powycinaj na każdy filet duży kwadrat do zawinięcia każdej porcji osobno. Posmaruj masłem papier, przypraw filet, posmaruj cienko koncentratem pomidorowym. Czosnek i jabłko cienko posiekaj. Nałóż jabłko i czosnek wedle uznania. U mnie 1/2 ząbka czosnku i 1/4 jabłka na filet. Zawiń

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.12.2012 21:27
wygląda bardzo smacznie
Koper 02.09.2012 23:23
Takiego sposobu przygotowania ryby nie znałam jeszcze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak