Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 10 szt
szynka 12 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
ocet 2 łyżki
majonez 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Z pomidorów ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć. Posypać w środku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę, szynkę w cienkie paski, cebulę drobno posiekać. Wymieszać jajka, szynkę, cebulę, dodać ocet, majonez, olej, sól, pieprz, znowu wymieszać i napełniać tym farszem pomidory. Przykryć ściętymi wierzchami lub udekorować kroplą majonezu, gałązką pietruszki itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.08.2013 11:50
palce lizać , takie pyszne:-)
sunnymood 30.07.2012 19:48
dobre
parysek10 01.07.2012 11:27
na pewno wyglądają ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak