Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z kaszanką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
żółty ser 4 plastry
imbir 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
liście sałaty 4 sztuki
kaszanka 40 z kaszy gryczanej

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z kaszanką

Liście sałaty umyć, osuszyć. Z bułek skroić cienko wierzchy. Posmarować w środku bułki cienko masłem. Cebulę obrać, posiekać drobniutko. Kaszankę obrać z osłonek i pokroić w plastry. Rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać posiekaną cebulę. Smażyć, żeby zmiękła, dodać kaszankę. Smażyć ok 10 minut. Nałożyć do bułek kaszankę. Ser żółty pokroić w paski, ułożyć na bułkach. Włożyć bułki do nagrzanego 200 stopni piekarnika, zapiec 10 minut. Podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 13.02.2013 23:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak