Sposób przygotowania

Pieczarki przetrzeć mokrą ściereczką, odciąć nóżki. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie do smaku. Mogą też być ziemniaki pozostałe z obiadu z poprzedniego dnia. Zmielić ziemniaki. Do ziemniaków dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajko całe, żółtko. Dodać przyprawę do ziemniaków, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić masę ziemniaczaną. Z masy formować kulki, spłaszczyć, położyć pieczarkę. Oprószyć pieczarkę solą i pieprzem, uformować kule. Rozgrzać olej, smażymy na głębokim oleju. Smażyć kule z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Smaczne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !