Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie obrać ziemniaki ze skórki i zmielić. Do zmielonych ziemniaków dodać mąkę oraz jedno jajko. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masło rozpuścić i ostudzić. Następnie do masła dodać żółtka i roztrzepać widelcem, wlać do ciasta ziemniaczanego. Dodać pokrojoną szynkę oraz szczypiorek. Wyrobić ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić dodać jeszcze mąki. Z ciasta formować podłużne krokiety. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !