Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 2 sztuki
mleko 260 ml
olej 2 łyżki
jabłka 4 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
miód 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Do miski przesiać mąkę, dodać mleko, jajka, olej, 2 szczypty soli. Zmiksować ciasto, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w cieniutkie plasterki. Sok z cytryny wymieszać z miodem i polać pokrojone jabłka. Patelnię posmarować olejem, wlać ciasto. Ułożyć na cieście plasterki jabłek. Smażymy z obu stron. Podajemy gorące np z cukrem pudrem lub konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 28.10.2016 20:31
Dobre naleśniki z jabłkami.
Dariusz8 18.08.2012 21:22
Smaczne nalesniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak