Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę, dodać mleko, jajka, olej, 2 szczypty soli. Zmiksować ciasto, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w cieniutkie plasterki. Sok z cytryny wymieszać z miodem i polać pokrojone jabłka. Patelnię posmarować olejem, wlać ciasto. Ułożyć na cieście plasterki jabłek. Smażymy z obu stron. Podajemy gorące np z cukrem pudrem lub konfiturą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Smaczne nalesniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobre naleśniki z jabłkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !