Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki Haliny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 3 sztuki
mięso mielone wieprzowe 70 dag
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
patyczki do szaszłyków
pieczarki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki Haliny

Pieczarki przetrzeć wilgotną ściereczką. Odciąć nóżki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w duże kwadraty. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, czosnek mielony. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić mięso, gdy będzie za rzadkie dodać 2 łyżki bułki tartej. Formować małe kuleczki z mięsa. Na patyczki do szaszłyków nakładamy kuleczki mięsa, pieczarki, paprykę, kuleczki mięsa. Szaszłyki posmarować oliwą. Grillować z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 02.08.2012 12:04
pyszne szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak