Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną zalać 4 i 1|2 szklanki gorącej wody. Kaszę posolić do smaku. Gotować do wchłonięcia się wody. Pozostawić kaszę przykrytą. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę posiekaną oraz czosnek przeciśnięty. Wyrobić masę mięsną dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie formować pulpety i ugotować we wodzie osolonej. Serki pokroić w kostkę. Mleko doprowadzić do wrzenia, włożyć pokrojony serek topiony i mieszać cały czas do rozpuszczenia się, dolać rosół drobiowy. Gotować jeszcze 5 minut mieszając. Doprawić pieprzem do smaku i ewentualnie solą. Pulpety podawać z kaszą gryczaną i sosem serowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniAM to cos dla mnie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Smaczne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !