Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarek i kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 200 ml
woda gazowana 200 ml
mąka 4 szklanki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
imbir 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
olej 6 łyżek
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarek i kapusty

Kapustę wypłukać, odcisnąć. Ugotować następnie do miękkości. Odcedzić, odcisnąć dobrze. Pokroić drobno. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać drobno. Rozgrzać w rondelku 6 łyżek oleju dodać posiekaną cebulą, chwilę podsmażyć. Dodać pieczarki, kapustę i dusimy do miękkości do chwili odparowania płynu. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do mąki wlać mleko, wodę, wlać również olej. Dodać jajka, imbir posolić do smaku. Zmiksować ciasto. Odstawić na pól godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Na każdym naleśniku ułożyć farsz i zwinąć krokiety. Roztrzepać jajka widelcem. Panierować krokiety w jajku, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 16.08.2013 22:51
Pomysłowe .
sylwia_mc 30.05.2013 21:09
Zrobiłam się bardzo głodna
Małgorzata106 14.05.2013 14:05
przepyszne
madzialena19 23.03.2013 19:57
Smaczne krokiety.
MAR3STA 17.03.2013 18:25
pyszne krokiety
Kate131 31.08.2012 08:27
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak