Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, odcisnąć. Ugotować następnie do miękkości. Odcedzić, odcisnąć dobrze. Pokroić drobno. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać drobno. Rozgrzać w rondelku 6 łyżek oleju dodać posiekaną cebulą, chwilę podsmażyć. Dodać pieczarki, kapustę i dusimy do miękkości do chwili odparowania płynu. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do mąki wlać mleko, wodę, wlać również olej. Dodać jajka, imbir posolić do smaku. Zmiksować ciasto. Odstawić na pól godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Na każdym naleśniku ułożyć farsz i zwinąć krokiety. Roztrzepać jajka widelcem. Panierować krokiety w jajku, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !